• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pica za doručak: Sveža mocarela sa slaninom, parmezanom i jajetom na vrhu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskava korica i ukusan nadev za dobro jutro

  • 0
Pica Foto: Shutterstock

Možete li da zamislite išta ukusnije od pice za doručak?

Samo zamislite, sveža mocarela sa kuvanom slaninom, rendanim slanim parmezanom i jajetom na vrhu.

Ovaj recept kombinuje najbolje iz oba sveta ukusa, i hrskavu koricu i ukusan nadev, što je ujedno i garancija da će cela porodica da uživa.

Satstojci:

  • testo za picu 
  • maslinovo ulje
  • 2 velike loptice sveže mocarele isečene na komade
  • 8 trake kuvane slanine
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • 2 jajeta
  • seckani vlasac ili rukola ili mladi luk za ukrašavanje (opciono) 
  • so i biber
  • ljuspice crvene tucane paprike (opciono)

Priprema: 

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Podelite testo za picu na dva jednaka dela za dve manje pice. Svaki komad testa razvucite kružnim pokretima, a zatim ih oba položite na ravnu površinu i poravnajte pomoću oklagije.

Kada su vaše dva testa za picu ravna i spremna za pečenje, pokapajte vrh svakog maslinovim uljem.

Isecite mocarelu na komade i na svaku picu stavite jednaku količinu. Rasporedite jednako i slaninu i parmezan.

Prebacite pice u rernu i pecite 12-13 minuta dok kora ne porumeni.

Šest minuta nakon pečenja, dodajte jaja u sredinu svake pice i nastavite da pečete u rerni dok belance ne prestane da bude sirovo.

Izvadite picu iz rerne.

Začinite solju i biberom, vlašcem, mladim lukom i listićima crvene paprike po potrebi isecite i poslužite.

Video: Ceo život ste pogrešno podgrevali picu: Ovo je savršen način da testo bude hrskavo, a kačkavalj mek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti