Pica za doručak: Sveža mocarela sa slaninom, parmezanom i jajetom na vrhu

  • 0

Možete li da zamislite išta ukusnije od pice za doručak?

Samo zamislite, sveža mocarela sa kuvanom slaninom, rendanim slanim parmezanom i jajetom na vrhu.

Ovaj recept kombinuje najbolje iz oba sveta ukusa, i hrskavu koricu i ukusan nadev, što je ujedno i garancija da će cela porodica da uživa.

Satstojci:

  • testo za picu 
  • maslinovo ulje
  • 2 velike loptice sveže mocarele isečene na komade
  • 8 trake kuvane slanine
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • 2 jajeta
  • seckani vlasac ili rukola ili mladi luk za ukrašavanje (opciono) 
  • so i biber
  • ljuspice crvene tucane paprike (opciono)

Priprema: 

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Podelite testo za picu na dva jednaka dela za dve manje pice. Svaki komad testa razvucite kružnim pokretima, a zatim ih oba položite na ravnu površinu i poravnajte pomoću oklagije.

Kada su vaše dva testa za picu ravna i spremna za pečenje, pokapajte vrh svakog maslinovim uljem.

Isecite mocarelu na komade i na svaku picu stavite jednaku količinu. Rasporedite jednako i slaninu i parmezan.

Prebacite pice u rernu i pecite 12-13 minuta dok kora ne porumeni.

Šest minuta nakon pečenja, dodajte jaja u sredinu svake pice i nastavite da pečete u rerni dok belance ne prestane da bude sirovo.

Izvadite picu iz rerne.

Začinite solju i biberom, vlašcem, mladim lukom i listićima crvene paprike po potrebi isecite i poslužite.

Video: Ceo život ste pogrešno podgrevali picu: Ovo je savršen način da testo bude hrskavo, a kačkavalj mek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti