
Pica za doručak: Sveža mocarela sa slaninom, parmezanom i jajetom na vrhu
Možete li da zamislite išta ukusnije od pice za doručak?
Samo zamislite, sveža mocarela sa kuvanom slaninom, rendanim slanim parmezanom i jajetom na vrhu.
Ovaj recept kombinuje najbolje iz oba sveta ukusa, i hrskavu koricu i ukusan nadev, što je ujedno i garancija da će cela porodica da uživa.
Satstojci:
- testo za picu
- maslinovo ulje
- 2 velike loptice sveže mocarele isečene na komade
- 8 trake kuvane slanine
- ¼ šolje rendanog parmezana
- 2 jajeta
- seckani vlasac ili rukola ili mladi luk za ukrašavanje (opciono)
- so i biber
- ljuspice crvene tucane paprike (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni.
Podelite testo za picu na dva jednaka dela za dve manje pice. Svaki komad testa razvucite kružnim pokretima, a zatim ih oba položite na ravnu površinu i poravnajte pomoću oklagije.
Kada su vaše dva testa za picu ravna i spremna za pečenje, pokapajte vrh svakog maslinovim uljem.
Isecite mocarelu na komade i na svaku picu stavite jednaku količinu. Rasporedite jednako i slaninu i parmezan.
Prebacite pice u rernu i pecite 12-13 minuta dok kora ne porumeni.
Šest minuta nakon pečenja, dodajte jaja u sredinu svake pice i nastavite da pečete u rerni dok belance ne prestane da bude sirovo.
Izvadite picu iz rerne.
Začinite solju i biberom, vlašcem, mladim lukom i listićima crvene paprike po potrebi isecite i poslužite.
Video: Ceo život ste pogrešno podgrevali picu: Ovo je savršen način da testo bude hrskavo, a kačkavalj mek
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.