Paprike su veoma zastupljene na našim prostorima, a domaćice ih spremaju na bezbroj načina. Najčešće spremaju punjene paprike, ali ih mnogi vole i za doručak, ispržene sa jajima, a i kao zimnica su veoma popularne.
Ukoliko ste ljubitelj parika, onda će vas recept za paprike u pavlaci oduševiti.
Priprema je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 kg paprike, najbolje "somborke"
- 2 kg pavlake
- 1 kg krem sira
- 2 kašike soli
Priprema:
Paprike očistite i operite, pa svaku usolite i spolja i iznutra i ostavite da odstoji tako sat vremena.
Za to vreme u većoj posudi promešajte pavlaku i sir.
Kada su odstojale, paprike ocedite od vode i punite filom.
Dno tegle premažite mešavinom sira i pavlake, pa ređajte paprike.
Ovako pripremljene paprike držite u frižideru najmanje sedam dana pre upotrebe.
Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.