Čokoladni keksići postaće omiljena poslastica u vašem domaćinstvu.
Još je bolja vest što se spremaju brzo i lako, a ukus im je jednako dobar kada se jedu odmah nakon pečenja ili kada odstoje nekoliko dana.
Sastojci
- 100 g maslaca
- 250 g crne čokolade
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- kašičica praška za pecivo
Priprema:
Maslac otopite na laganoj vatri zajedno sa crnom čokoladom.
Jaja umutite sa šećerom, zatim dodajte smesu otopljene čokolade i maslaca.
Kada se jaja i čokolada sjedine, dodajte brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Sjedinite celu smesu, pa deliće vadite kašikom i oblikujte ih kružno na pek papiru postavljenom na pleh.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.