Filija sa kajmakom: Starinski recept za doručak koji će vas dugo držati sitim

  • 2

Kosovska filija je recept koji datira od davnina. Najukusnija je kad se priprema ispod sača, ali nećete biti razočarani ni ako filiju pečete u rerni.

Bitno je da se pridržavate recepta i da na rerni isključite donji grejač.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 500 ml vode
  • ravna kašičica soli
  • 300 g kajmaka
  • sir (po želji)
  • ulje

Priprema:

U činiju sipajte brašno, dodajte mu so i vodu i dobro razmutite. Testo bi trebalo da bude gušće nego za palačinke.

Tepsiju premažite uljem, isključite donji grejač u rerni, pa rernu dobro zagrejte i podignite rešetku da bude što bliže gornjem grejaču.

Kutlačom sipajte smesu za pitu, pa stavite tepsiju u rernu da se uhvati korica. Potom izvadite tepsiju napolje, stavite malo kajmaka i sira (opciono), sipajte novu kutlaču smese za pitu i vratite tepsiju u rernu. Na taj način utrošite svu smesu za kore i kajmak, odnosno sir.

Dok je još topla, filiju isecite na komade i služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • gedža

    5. februar 2023. | 10:33

    Znate li Vi koliko košta kajmak,i ostaje sumnja dali je pravi ?????

    Podelite komentar