Verujemo da vam se barem jednom dogodilo da kupite svežo meso, ali kada ga pripremite, postane žilavo i bezukusno. S obzirom na to da skoro nijedna trpeza na našim prostorima ne može da prođe bez bar jedne vrste mesa, veoma je važno da ono bude sočno, meko i ukusno.
Srećom, i za ovo postoji trik, a kako tvrdi kuvar, svaki komad mesa će vam pomoću njega ispasti savršeno.
Na "Fejsbuk" stranici i "Jutjub" kanalu "Culinary Point", autor je objavio video u kom otkriva tajnu sočnog i mekog mesa.
Kako kaže, u šerpu sipajte vodu, pa u nju dodajte nekoliko kašika braon šećera, so, majčinu dušicu ili ruzmarin, biber u zrnu, lovorov list, iseckan crni i beli luk.
Sve promešajte, pa ostavite da proključa.
Za to vreme isecite i očistite meso koje želite da spremate.
Kada proključa, tečnost ostavite da se ohladi, pa tek onda stavite meso. Posudu prekrijte folijom i ostavite da odstoji najmanje tri sata.
Posle tri sata, meso spremajte na vama omiljen način.
Video: Saveti profesionalnog kuvara: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.