Kuvar otkrio kako da vam meso uvek bude sočno i meko: Sve potrebno imate kod kuće

   ≫ 
  • 0

Verujemo da vam se barem jednom dogodilo da kupite svežo meso, ali kada ga pripremite, postane žilavo i bezukusno. S obzirom na to da skoro nijedna trpeza na našim prostorima ne može da prođe bez bar jedne vrste mesa, veoma je važno da ono bude sočno, meko i ukusno.

Srećom, i za ovo postoji trik, a kako tvrdi kuvar, svaki komad mesa će vam pomoću njega ispasti savršeno.

Na "Fejsbuk" stranici i "Jutjub" kanalu "Culinary Point", autor je objavio video u kom otkriva tajnu sočnog i mekog mesa.

Kako kaže, u šerpu sipajte vodu, pa u nju dodajte nekoliko kašika braon šećera, so, majčinu dušicu ili ruzmarin, biber u zrnu, lovorov list, iseckan crni i beli luk.

Sve promešajte, pa ostavite da proključa.

Za to vreme isecite i očistite meso koje želite da spremate.

Kada proključa, tečnost ostavite da se ohladi, pa tek onda stavite meso. Posudu prekrijte folijom i ostavite da odstoji najmanje tri sata.

Posle tri sata, meso spremajte na vama omiljen način.

Video: Saveti profesionalnog kuvara: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti