Milanske šnicle za nedeljni ručak: Uživanje nije potpuno bez dobre hrane

   ≫ 
  • 1

Nedelja je dan za odmor, svi uglavnom uživaju kod kuće i znaju da je to uživanje potpuno uz dobru hranu. Ovaj recept za nedeljni ručak obradovaće celu porodicu, a svi mogu učestvovati u pripremi.

Sastojci:

  • mera do 1 kg šnicli, po izboru
  • 200 ml paradajz soka
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • peršunov list
  • malo bosiljka
  • brašno za valjanje šnicli
  • ulje
  • sir po želji

Priprema:

Šnicle najpre izlupajte, pa posolite i pobiberite. Vatrostalnu činiju premažite uljem, pa na dno složite red šnicli, bez valjanja u brašno. Preko stavite seckani luk, malo bosiljka i peršun.

Potom slažete drugi red šnicli koje uvaljate u brašno i pospete lukom. Isto ponovite dokle god imate šnicli. Na kraju prelijete sve sa malo ulja, ne više od 100ml i paradajz sokom. Dolijte malo vode kako bi bilo dovoljno tečnosti. Stavite u rernu koju ste već zagrejali na 200 stepeni.

Pre nego što stavite vatrostalnu u rernu prekrijte je alu folijom ili poklopcem, ako ga imate.

Pecite naredna dva sata, a nešto ranije skinite foliju da bi se i gore sve lepo zapeklo, tada možete po želji i narendati sir preko svega. Servirajte po želji.

Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali

Prijatno!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • RoBot

    26. februar 2023. | 11:06

    A ja bio ubeđen da hladna vatrostalna ne sme u vrucu rernu

    Podelite komentar