• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanske šnicle za nedeljni ručak: Uživanje nije potpuno bez dobre hrane

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan proveden kod kuće uz dobru hranu

  • 1
Milanske šnicle Foto: Shutterstock

Nedelja je dan za odmor, svi uglavnom uživaju kod kuće i znaju da je to uživanje potpuno uz dobru hranu. Ovaj recept za nedeljni ručak obradovaće celu porodicu, a svi mogu učestvovati u pripremi.

Sastojci:

  • mera do 1 kg šnicli, po izboru
  • 200 ml paradajz soka
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • peršunov list
  • malo bosiljka
  • brašno za valjanje šnicli
  • ulje
  • sir po želji

Priprema:

Šnicle najpre izlupajte, pa posolite i pobiberite. Vatrostalnu činiju premažite uljem, pa na dno složite red šnicli, bez valjanja u brašno. Preko stavite seckani luk, malo bosiljka i peršun.

Potom slažete drugi red šnicli koje uvaljate u brašno i pospete lukom. Isto ponovite dokle god imate šnicli. Na kraju prelijete sve sa malo ulja, ne više od 100ml i paradajz sokom. Dolijte malo vode kako bi bilo dovoljno tečnosti. Stavite u rernu koju ste već zagrejali na 200 stepeni.

Pre nego što stavite vatrostalnu u rernu prekrijte je alu folijom ili poklopcem, ako ga imate.

Pecite naredna dva sata, a nešto ranije skinite foliju da bi se i gore sve lepo zapeklo, tada možete po želji i narendati sir preko svega. Servirajte po želji.

Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali

Prijatno!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • RoBot

    26. februar 2023. | 11:06

    A ja bio ubeđen da hladna vatrostalna ne sme u vrucu rernu

    Podelite komentar