Nedelja je dan za odmor, svi uglavnom uživaju kod kuće i znaju da je to uživanje potpuno uz dobru hranu. Ovaj recept za nedeljni ručak obradovaće celu porodicu, a svi mogu učestvovati u pripremi.
Sastojci:
- mera do 1 kg šnicli, po izboru
- 200 ml paradajz soka
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- peršunov list
- malo bosiljka
- brašno za valjanje šnicli
- ulje
- sir po želji
Priprema:
Šnicle najpre izlupajte, pa posolite i pobiberite. Vatrostalnu činiju premažite uljem, pa na dno složite red šnicli, bez valjanja u brašno. Preko stavite seckani luk, malo bosiljka i peršun.
Potom slažete drugi red šnicli koje uvaljate u brašno i pospete lukom. Isto ponovite dokle god imate šnicli. Na kraju prelijete sve sa malo ulja, ne više od 100ml i paradajz sokom. Dolijte malo vode kako bi bilo dovoljno tečnosti. Stavite u rernu koju ste već zagrejali na 200 stepeni.
Pre nego što stavite vatrostalnu u rernu prekrijte je alu folijom ili poklopcem, ako ga imate.
Pecite naredna dva sata, a nešto ranije skinite foliju da bi se i gore sve lepo zapeklo, tada možete po želji i narendati sir preko svega. Servirajte po želji.
Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali
Prijatno!
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
RoBot
A ja bio ubeđen da hladna vatrostalna ne sme u vrucu rernu
Podelite komentar