Recept za vatrušku: Ruski specijalitet kom nećete moći da odolite

 
  • 0

Ruski sladokusci ne mogu da zamisle trpezu bez vatruške. Vatruške su slatke pite sa tvrdim sirom, a njihov recept se nije menjao godinama.

Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima i novim receptima, onda je vatruška idealna za vas.

Sastojci za testo:

  • 1 jaje
  • 2 kašike šečera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 ml mleka
  • 600 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 100 g maslaca

Sastojci za fil:

  • 1 jaje
  • 500 g tvrdog sira
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 kesice vanilinog šećera

Priprema:

U većoj posuditi umutite jaja sa vanilinim i običnim šećerom, pa onda dodajte mleko koje ste prethodno zagrejali.

Sve dobro izmešajte.

Brašno i suvi kvasac pomešajte, pa postepeno, sve vreme mešajući, dodajte u smesu od jaja i mleka.

Maslac otopite, pa i njega dodajte i umesite testo.

Posudu prekrijte krpom i ostavite sat vremena.

Za to vreme spremite fil.

Sir viljuškom umutite s jajima, i obe vrste šećera.

Od testa oblikujte male kuglice i ređajte ih u pleh koji ste prethodno podmazali uljem. Vodite računa na kuglice ne budu preblizu.

Ostavite ih pola sata da narastu.

Na sredini svake kuglice napravite blago udubljenje, pa ih punite umućenim sirom i jajima.

Svaku piticu premažite mlekom i ostavite ih tako 15 minuta.

Pecite ih u zagrejajnoj rerni na 190 stepeni 25 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti