Musaka se veoma lako sprema, zasitna je, ukusna, te je zbog toga veoma čest gost na trpezama.
Iako je domaćice uglavnom spremaju sa mesom, njena posna verzija je takođe veoma ukusna.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 g pirinča
- 300 g pečuraka
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- začini po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte malo vode, pa dinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša.
Pečurke i beli luk iseckajte, pa propržite zajedno za crnim lukom.
Na kraju dodajte i pirinač koji ste prethodno isprali u nekoliko voda.
Dodajte začine po ukusu.
Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove, pa dodajte so i biber i začine po ukusu i dobro promešajte.
Posudu u kojoj ćete peći musaku obložite papirom za pečenje.
Dno posude obložite jednim delom krompira, pa preko njega stavite deo fila od pirinča.
Postupak ponavljate dok imate materijala, ali vodite računa da krompir složite poslednji.
Sve prelijte vrućom vodom, da krompir ogrezne.
Musaku pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.