Recept za koh: Sočan i lagan, a svaki zalogaj vraća u detinjstvo

 
  • 0

Verujemo da svi volite da pripremite i jedete jelo koja vas svaki put vrati u bezbrižno doba. Upravo takav je koh koji smo s nestrpljenjem čekali da izađe iz mamine ili bakine kuhinje.

Za vas smo pripremili jednostavan i brz recept koji će vas podsetiti zašto ste zavoleli ovaj kolač.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 10 kašika griza
  • ulje

sastojci za preliv:

  • 1 litar mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Belanca odvojite od žumanca, pa ih umutite čvrsto u sneg.

Dok mutite belanca, dodajte šećer, a onda postepeno i žumanca.

Na kraju dodajte prašak za pecivo i griz, pa smanjite brzinu na mikseru i sjedinite sve zajedno.

Pleh dimenzija 20x32 podmažite uljem i pospite brašnom, pa ulijte smesu.

Patišpanj pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Za to vreme, stavite mleko da se kuva, pa kada postane mleko dodajte vanilin i običan šećer.

Kada je gotov, vruć patišpanj prelijte vrućim mlekom i ostavite da se ohladi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti