Uvek je draže kada se u kući oseti miris domaćeg peciva, ali vam za te lepote često treba više vremena.
Kada pripremamo raznorazne đakonije, uvek nam je jednostavnije da olakšamo sebi i kupimo ono što dopunjava našu trpezu, kao što je hleb ili odgovarajući prilozi.
Zato vam otkrivamo jednostavan recept koji će vas sigurno odvojiti od kupovnog hleba, pogača ili lepinja. U pitanju je recept za hrskave lepinjice, koje će postati zvezda trpeze.
Količinu sastojaka određujete po tome koliko hlepčića želite. Orijentacija može da vam bude ovaj recept koji je namenjen za pravljenje tri lepinje.
Sastojci:
- 1 šolja grčkog jogurta
- 200 grama brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Brašno i prašak za pecivo pomešajte, pa dodajte u jogurt. Zatim mešajte sve zajedno dok ne napravite testo.
Testo razdvojite i formirajte u tri loptice.
Rernu zagrejte i stavite testo da se peče na 180 stepeni, 20 minuta. Kada vidite da su lepinjice dobile zlatnobraon boju, znači da su gotove i spremne da ih poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.