Jutarnji takosi: Ako su vam dosadila obična jaja za doručak, probajte ih ovako spremljena
Ako vam je dosadila priprema uobičajenih recepata sa jajima, predlažemo vam da probate takos-jaja za doručak.
Sir, jaja i sveža salsa od paradajza čine ovaj doručak veoma zabavnim, zasitnim i što je najvažnije - spremnim za 20 minuta.
Ove takose možete da poslužite sa pečenom slaninom ili da u postupnosti izostavite meso i poslužite ih kao vegetarijanski doručak. Ili užinu, ručak ili večeru.
Sastojci:
- 220 g paradajza, oljuštenog
- 1 ljuta papričica, prepolovljena
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber
- 8 malih kukuruznih tortilja
- 160 grama kačkavalja, grubo narendan
- 8 jaja
- svež peršun, naseckan
- 2 kašike soka od limuna
- za mesnu varijantu jutarnjeg takosa: 8 kriški pečene slanine
Priprema:
Stavite u tepsiju isečeni paradajz i ljutu papričicu sa uljem i prstohvatom soli. Pecite u rerni dok povrće ne omeška, oko osam do 10 minuta. Potom prebacite u blender. Posolite i i izmiksajte dok ne postane glatko.
U međuvremenu, poređajte tortilje na pleh za pečenje. Svaku tortilju pospite sa 40 grama kačkavalja u sredini. Potom razbijte nad sirom jaje, tako da kačkavalj ne dozvoli da se jaje razlije po tortilji. Posolite i pobiberite prema ukusu.
Pecite do željene gotovosti, oko četiri do šest minuta, u zavisnosti kako volite da budu spremljena vaša jaja na oko.
Dodajte peršun, sok od limuna i poslužite sveže spremljenu salsu na takosima.
Ako ste za mesnu varijantu doručka, poslužite sa kriškama pečene slanine.
Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.