Recept za đuveč kakav su spremale naše bake: Jelo koje uvek uspe

 ≫ 
  • 0

Đuveč je jelo za koje vam nije potrebno mnogo iskustva, a ni vremena za pripremu. Ovo jelo koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i ukusa.

Za vas smo danas pripremili recept za đuveč koji će vas vratiti u detinjstvo, jer su ga ovako spremale naše bake i majke.

Sastojci:

  • 2 šolje pirinča
  • 1 šolja graška
  • 1 šolja boronije
  • 2 paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 paradajza
  • 100 g pečuraka
  • 120 ml ulja
  • 250 ml soka od paradajza
  • 500 g pilećeg mesa
  • so
  • biber
  • začini po ukusu

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi.

Meso, papriku i paradajz iseckajte na kockice.

Kada luk omekša, dodajte meso, malo vode i dinstajte oko pet minuta.

Dodajte začine.

Zatim stavite ostalo povrće, sem pirinča, i oko 250 mililitara vode.

Ostavite sve da se krča oko 20 minuta, a onda ubacite pirinač i sok od paradajza.

Kada provri, dolivajte vodu dok se pirinač skroz ne skuva.

Jelo služite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Topi kilograme, a nije limunada: Najlepša Srpkinja nam je otkrila šta pije svakog jutra

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti