Recept za đuveč kakav su spremale naše bake: Jelo koje uvek uspe

 ≫ 
  • 0

Đuveč je jelo za koje vam nije potrebno mnogo iskustva, a ni vremena za pripremu. Ovo jelo koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i ukusa.

Za vas smo danas pripremili recept za đuveč koji će vas vratiti u detinjstvo, jer su ga ovako spremale naše bake i majke.

Sastojci:

  • 2 šolje pirinča
  • 1 šolja graška
  • 1 šolja boronije
  • 2 paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 paradajza
  • 100 g pečuraka
  • 120 ml ulja
  • 250 ml soka od paradajza
  • 500 g pilećeg mesa
  • so
  • biber
  • začini po ukusu

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi.

Meso, papriku i paradajz iseckajte na kockice.

Kada luk omekša, dodajte meso, malo vode i dinstajte oko pet minuta.

Dodajte začine.

Zatim stavite ostalo povrće, sem pirinča, i oko 250 mililitara vode.

Ostavite sve da se krča oko 20 minuta, a onda ubacite pirinač i sok od paradajza.

Kada provri, dolivajte vodu dok se pirinač skroz ne skuva.

Jelo služite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti