Recept za prolećne rolnice: Kombinacija ukusa s kojom nema greške

 
  • 0

Ukoliko postoji idealan trenutak da spremite prolećne rolnice, onda je to ovaj. Proleće je ponovo tu, te zavucite rukave i spremite divno jelo koje nas uvek asocira na ovo prelepo godišnje doba.

Recept za prolećne rolnice je vrlo jednostavan, te verujemo da ćete ih često praviti.

Sastojci:

  • 5 kora za pitu
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite crni luk i praziluk da se dinstaju.

Zatim dodajte izrendanu šargarepu i mleveno meso.

Pržite sve dok meso ne bude gotovo, pa dodajte, so, biber, soja sos i šećer,

Pet kora izdvojte i isecite nožem na četvrtine, tako da dobijete kvadrate od kojih ćete praviti rolnice.

Da bi se rolnice lepo zatvorile, potrebno je napraviti “lepak” od brašna.

Naime, u šoljici pomešajte kašiku brašna i dve-tri kašike vode, tako da dobijete pastu.

Ivice kora premažite ovom pastom, punite filom, pa presavijte, a potom savijte u rolnice.

Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane po dva minuta, a zatim ih stavljate na pipirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

Rolnice služite tople uz omiljeni umak.

Prijatno!

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti