Ukoliko vam je potreban recept za nešto svečaniji ručak, ovo bi mogao da bude pravi izbor. Ovo jelo je dobilo naziv po mestu Marengo u Italiji, gde je Napoleon izvojevao jednu veliku bitku.
U čast pobede spremili su piletinu na ovaj način, tako da se svrstava u svečana jela.
Sastojci:
- 1 pile
- 400 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 100 g putera
- 3 čena belog luka
- 1 dc paradajz pirea
- 2 dl belog vina
- 2 dl pileće supe
- brašno
- ulje
- so
- biber
Priprema:
U posebnom sudu dinstajte sitno seckan crni luk, dodajte beli luk i seckane šampinjone.
Dok se to dinsta, isecite pileće meso na delove, posolite ga i pobrašnite. Na malo ulja otopite 50 g putera i ispržite meso. Dok se meso prži, dodati u šampinjone decilitar belog vina, paradajz pire i začinite ostalim začinima.
Masnoći u kojoj se peklo meso dodajte decilitar belog vina i 50 grama putera.
Sipajte sos od šampinjona i vratite meso da se dinsta još 15-ak minuta, a supu možete dodavati po potrebi.
Uz marengo poslužiti pire krompir.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.