• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marengo piletina u belom vinu: Sočan i neodoljiv ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduševiće celu porodicu!

  • 0
Marengo piletina Foto: Shutterstock

Ukoliko vam je potreban recept za nešto svečaniji ručak, ovo bi mogao da bude pravi izbor. Ovo jelo je dobilo naziv po mestu Marengo u Italiji, gde je Napoleon izvojevao jednu veliku bitku.

U čast pobede spremili su piletinu na ovaj način, tako da se svrstava u svečana jela.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 400 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g putera
  • 3 čena belog luka
  • 1 dc paradajz pirea
  • 2 dl belog vina
  • 2 dl pileće supe
  • brašno
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema:

U posebnom sudu dinstajte sitno seckan crni luk, dodajte beli luk i seckane šampinjone.

Dok se to dinsta, isecite pileće meso na delove, posolite ga i pobrašnite. Na malo ulja otopite 50 g putera i ispržite meso. Dok se meso prži, dodati u šampinjone decilitar belog vina, paradajz pire i začinite ostalim začinima.

Masnoći u kojoj se peklo meso dodajte decilitar belog vina i 50 grama putera.

Sipajte sos od šampinjona i vratite meso da se dinsta još 15-ak minuta, a supu možete dodavati po potrebi.

Uz marengo poslužiti pire krompir.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti