Ukoliko želite da probate nešto novo, što izgleda dekorativno, brzo se sprema i ukusno je, onda ste na pravom mestu.
Za vas smo pripremili recept za svinjski file u lisnatom testu od kog polazi voda na usta.
Pravo je vreme da isplanirate prazničnu trpezu.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea u komadu
- 500 g lisnatog testa
- 30 g maslaca
- 200 g pančete
- so
- biber
Priprema:
File dobro posolite i pobiberite sa svih strana.
Kratko ga propržite sa obe strane na malo zagrejanog maslaca u tiganju.
Izvadite ga i obložite ga sa svih strana tanko sečenom slaninom.
Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvucite testo što tanje, pa file obložen slaninom položite na njega. Uvijte testo oko filea tako da ima oblik rolata, pa ga "ušuškajte" sa strane.
File stavite u pleh podmazan maslacem i premažite jajetom po površini i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.