
Salata od rena sa pavlakom, kremasta i pikantna: Savršen dodatak uz sve vrste mesa
Uz prazničnu trpezu mnoge domaćice će poslužiti zelenu salatu, kupus, mladi luk ili šopsku salatu.
Ali, nijedna od njih ne može da parira salati od rena, posebno ako ste za praznik pripremili praseće ili jagnjeće pečenje. Pikantnog ukusa, sa dodatkom pavlake, ova salata će biti savršen dodatak uz sve vrste mesa.
Sastojci:
- 2 veća korena rena
- dve kašike sirćeta
- malo soli
- kašika mleka
- 180 ml pavlake
- peršunov list za ukrašavanje
Priprema:
Oljuštite ren, pa ga izrendajte, posolite, dodajte mu sirće i kašiku mleka. Ostavite da odstoji pola sata, pa umešajte pavlaku i sve dobro sjedinite.
Pre služenja ukrasiti peršunovim listom.
Ovako pripremljen ren može da stoji desetak dana u frižideru i da zadrži pikantan ukus.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.