Kiš krunisanja: Recept koji će biti poslužen u čast krunisanja kralja Čarlsa Trećeg

  • 0

Iako su mnogi očekivali da će se na trpezi povodom krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, koje je zakazano za 6. maj naći egzotična i skupa jela, britanski kralj i kraljica supruga Kamila izabrali su prilično jednostavan “kiš krunisanja”.

Recept, kao i način pripreme “kiša krunisanja”, podelio je na stranici Bakingemske palate kraljevski kuvar.

Sastojci:

  • 125 g brašna
  • 25 g putera
  • 25 g masti
  • 125 ml mleka za fil + 2 kašike mleka za testo
  • prstohvat soli
  • 175 ml milerama
  • 2 jajeta
  • 1 kašika estragona
  • 100 g sira čedar
  • 180 g kuvanog spanaća
  • 60 g pasulja ili soje

Priprema:

Prosejte brašno i so, dodajte mast i puter i utrljajte dok ne dobijete teksturu nalik na prezle.

Dodajte dve kašike mleka, sve dobro sjedinite, pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru od 30 do 45 minuta.

Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga razvucite u krug tako da bude veće od tepsije u kojoj ćete peći kiš. Prebacite testo u pleh, opet ga pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru još pola sata.

Zagrejte rernu na 190 stepeni.

Preko testa u kalupu stavite masnu hartiju, dodajte pasulj i pecite 15 minuta. Potom izvucite tepsiju iz rerne, sklonite papir sa pasuljom i smanjite temperaturu rerne na 160 stepeni.

Sjedinite 125 mililitara mleka sa 175 mililitara milerama, pa dodajte jaja, svež iseckan estragon i malo soli.

Na koricu kiša sipajte polovinu izrendanog sira, potom dodajte obaren i iseckan spanać, pasulj i začine, pa sve prelijte umućenim mlekom sa mileramom. Odozgo sipajte preostali izrendani čedar i pecite u rerni od 20 do 25 minuta dok kiš ne dobije zlatnu boju.

Predost ovog "kiša krunisanja" je u tome što ga možeze služiti i u toploj i u hladnoj varijanti.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti