Recept za štrudlu sa jabukama i bananama: Slatki zalogaj koji će vas oduševiti
Skoro da ne postoji osoba čija majka ili baka nije spremila štrudlu sa makom. To je ukus na kom su odrasle nove generacije, a novopečene domaćice svakodnevno smišljaju nove verzije ovog slatkog zalogaja.
Štrudla sa jabukama i bananama je nešto sasvim drugačije od onoga što ste navikli, ali verujte nam da vas ukus neće razočarati.
Sve što treba da uradite je da dosledno pratite recept koji smo pripremili za vas.
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 4 jajeta
- 1,5 šolja šećera
- 2 šolje griza
- 2 šolje jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jabuke
- 2 banane
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Odvojte belanca od žumanca, pa ih zajedno sa šećerom umutite čvrsto u sneg.
Zatim dodajte žumanca, griz, jogurt, ulje i prašak za pecivo.
Sve fino sjedinite i ostavite 15 minuta da griz nabubri.
Za to vreme izgnječite banane, očistite jabuke i izrendajte ih na krupno rende.
Pomešajte jabuke i banane, pa dodajte i cimet.
Podelite kore na tri dela po pet kora. Svaku koru premažite sa nekoliko kašika fila i ređajte jednu preko druge.
Na poslednju, petu koru stavite nadev od jabuka i banana.
Urolajte kore u štrudlu i prebacite je u pleh obložen papirom.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Štrudle pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Kada se prohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.