Svima nam je jasno koliko su namazi koje napravimo u kućnoj radinosti bolji i zdraviji od onih koje možete da kupite u prodavnici.
Zato vam donosimo recept za tri ukusna namaza koja se lako prave.
Najbolje od svega je to što možete da se igrate ukusima i začinima, te na taj način napravite svoju idealnu kombinaciju.
1. Umak od avokada i mladog luka
Sastojci:
- 1 kašika biljnog ulja
- 3 mlada luka
- 1/2 kašičice soli
- 1 avokado
- 200 g grčkog jogurta
Priprema:
Luk iseckajte na sitno, pa ga propžite na ulju koje ste prethodno zagrejali.
Dodajte so i dinstajte dok luk ne omekša.
Za to vreme viljuškom izgnječite avokado.
Prženi luk prebacite u posudu, pa dodajte avokado i jogurt.
Sve dobro promešajte.
Ovaj namaz možete mazati na tost ili umakati čips u njega.
2. Toum namaz
Sastojci:
- 4 čena belog luka
- 450 ml ulja
- 100 ml limunovog soka
- 1 kašičica soli
Priprema:
Beli luk i so stavite u blender i blendirajte dok ne dobijete teksuturu poput paste.
Zatim dodajte ulje i ponovo uljučite blender.
Vreme je da dodate limunov sok i ponovo sve sjedinite u blenderu.
Kada je gotov, namaz je spreman za korišćenje.
3. Namaz od sremuša i sira
Sastojci:
- 50 g sremuša
- 120 g krem sira
- 120 g pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Sremuš iseckajte na krupno i zajedno sa solju i maslinovim uljem izmiksajte u blenderu.
Dodajte krem sir i pavlaku, limunov sok i biber.
Ponovo umutite sve zajedno dok ne dobijete glatku masu.
Pospite biberom i još jednom sve izmešajte i sipajteu teglicu.
Namaz čuvajte u frižideru.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
BASA
NAMAZ od Maslina punjenih crvenom PAPRIKOM je hit !
Podelite komentar