Recept za riblje pljeskavice bez kapi ulja: Uz omiljeni prilog dobićete savršen ručak

  • 0

Ukoliko vodite računa o ishrani ili ste vegetarijanac, onda su riblje pljeskavice idealne za vas.

Recept je vrlo jednostavan, brzo se priprema, a ukus parira onim pljeskavicama od svinjskog ili drugog mesa.

Sastojci:

  • 1 kg mlevene ribe
  • 5 kašika prezli
  • 1 kašika začina za riblju čorbu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • prstohvat sobe bikarbone
  • biber

Priprema:

Mlevenu ribu stavite u dublju posudu, pa dodajte sve druge navedene sastojke.

Smesu oblikujte dlanovima najpre u lopticu željene veličine, a zatim od nje napravite pljeskavicu vodeći računa da cela bude iste debljine.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje i poređajte pljeskavice.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, a kada gornja strana porumeni, izvadite pleh i okrenite pljeskavice na drugu stranu.

Pecite ih dok ne porumeni i druga strana.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti