Spremite najukusnije domaće rol-viršle: Tajna je u savršeno pripremljenom testu
Ako ne znate više šta da spremite za doručak, predlažemo vam lak recept za savršene i mekane domaće rol-viršle.
Ova slana đakonija daleko je ukusnija kada je napravljena u kućnoj varijanti i mnogo bolja od smrznute ili kupovne verzije.
Pored namirnica potrebno vam je malo "pekarske" veštine za pravljenje mekanog testa, ali su rol-viršle gotove za čas posla. Da ne pominjemo da su savršene za doručak, užinu, pa i zakusku kada imate goste.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 20 g kvasca
- 300 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jajeta
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 12 viršli
- 1 jaje za premazivanje
- po potrebi susam
- 100 g margarina
- senf po izboru
Priprema
U toplom mleku razmutite kvasac sa šećerom i ostavite ga da nadođe.
Potom dodajte brašno, umućena jaja sa malo soli i ulje, i sve zamesite u testo. Ostavite smesu da odstoji na toplom dok ne poraste.
Kada testo "nadođe", razvijte koru, potom je premažite omekšalim margarinom i preklopite po širini i dužini dva puta, dok ga lepo ne složite i ponovo ostavite da nadođe još malo.
Kada se testo podigne, razvite koru i isecite je na 12 tračica.
Po jednu neskuvanu viršlu zamotajte u svaku trakicu. Ukoliko želite, svaku tračicu pre zavijanja možete da premažete sa kašičicom senfa.
Urolane viršle stavite u podmazan pleh i ostavite da odstoje još desetak minuta.
Potom ih premažite umućenim jajetom i pospite sa susamom. Pecite ih u rerni oko 20 do 25 minuta na 200 stepeni.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.