• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite najukusnije domaće rol-viršle: Tajna je u savršeno pripremljenom testu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slana đakonija daleko je ukusnija kada je napravljena u kućnoj varijanti i mnogo bolja od smrznute ili kupovne verzije

  • 0
Rol viršle Foto: Shutterstock

Ako ne znate više šta da spremite za doručak, predlažemo vam lak recept za savršene i mekane domaće rol-viršle.

Ova slana đakonija daleko je ukusnija kada je napravljena u kućnoj varijanti i mnogo bolja od smrznute ili kupovne verzije.

Pored namirnica potrebno vam je malo "pekarske" veštine za pravljenje mekanog testa, ali su rol-viršle gotove za čas posla. Da ne pominjemo da su savršene za doručak, užinu, pa i zakusku kada imate goste.

Sastojci: 

  • 600 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 300 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 12 viršli
  • 1 jaje za premazivanje
  • po potrebi susam
  • 100 g margarina
  • senf po izboru

Priprema

U toplom mleku razmutite kvasac sa šećerom i ostavite ga da nadođe.

Potom dodajte brašno, umućena jaja sa malo soli i ulje, i sve zamesite u testo. Ostavite smesu da odstoji na toplom dok ne poraste.

Kada testo "nadođe", razvijte koru, potom je premažite omekšalim margarinom i preklopite po širini i dužini dva puta, dok ga lepo ne složite i ponovo ostavite da nadođe još malo.

Kada se testo podigne, razvite koru i isecite je na 12 tračica.

Po jednu neskuvanu viršlu zamotajte u svaku trakicu. Ukoliko želite, svaku tračicu pre zavijanja možete da premažete sa kašičicom senfa.

Urolane viršle stavite u podmazan pleh i ostavite da odstoje još desetak minuta.

Potom ih premažite umućenim jajetom i pospite sa susamom. Pecite ih u rerni oko 20 do 25 minuta na 200 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti