Ideja za ručak: Musaka iz tiganja gotova za tili čas
Musaka je jelo koje se vrlo često nađe na trpezi i domaćice je rado spremaju jer nije previše zahtevna za pripremu.
Ali, iako se prilično brzo sprema, domišljate domaćice su se dosetile da smisle još brži način za pripremu musake.
Musaka iz tiganja je možda i najbrži način da spremite ovo jelo, a mi vam donosimo recept.
Sastojci:
- 5 većih krompira
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
- so
- biber
- parmezan
- ulje
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa propržite u nauljenom tiganju dok ne dobije boju.
Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
U drugom tiganju dinstajte sitno seckan crni luk, a kada postane staklast, dodajte mleveno meso.
Zatim dodajte i so, biber, druge začine po ukusu i usitnjen beli luk.
Jednu polovinu krompira izvadite iz tiganja, pa preko prve polovine stavite meso.
Meso pospite rendanim kačkavaljem, pa ga prekrijte drugom polovinom krompira.
Sve pospite parmezanom i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.