Fokača sa maslinama: Mirisna tanka pogača koja je najbolja dok je topla

  • 1

Mirisno maslinovo ulje i začini koji joj daju bogatu aromu, ovu tanku pogaču razlikuju od ostalih. Tek izvađena iz rerne razgrabiće se za tren oka i učiniće da celoj porodici dan lepo počne. Uživajte u pripremi i ovom receptu.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • polovina kockice kvasca
  • 3 dl tople vode
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • zelene ili crne masline
  • 1 grančica ruzmarina (po želji)
  • maslinovo ulje
  • so

Priprema:

Najpre stavite kvasac u malo tople vode i dodajte malo šećera i brašna, pa ostavite da nadođe. Potom u jednu posudu sipajte brašno, pa stavite četiri kašike maslinovog ulja, šećer, so, nadošli kvasac i još malo tople vode. Testo zamesite tako što ćete ga mešati varjačom, a potom ga ostavite na toplom da naraste i prekrijte krpom.

Zatim obložite pleh papirom za pečenje i u njega rukama rasporedite smesu. Preko testa stavite masline i ruzmarin po želji, pa prelijte sa još malo maslinovog ulja i pospite solju.

Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Sabina

    29. april 2023. | 09:29

    Sušeni paradajz,Bj.Luk,Peršin,Krupna morska so.

    Podelite komentar