![Topli sendviči Topli sendviči](https://xdn.tf.rs/2023/04/29/shutterstock213309772-670x447.jpg)
Ideja za doručak: Topli sendviči iz rerne
Vikend svi vole da provode kod kuće ili napolju, a kako biste skratili vreme provedeno u pripremi obroka, evo jednog brzog recepta. Bićete dugo siti, a nećete morati da brinete, deca će zaista sve pojesti!
Sastojci:
- hleb
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 paradajz
- peršun
- origano
- biber
Priprema:
Veći pleh obložite pek papirom. Hleb isecite na kriške i rasporedite po plehu.
U odgovarajućoj vanglici umutite jaje žicom za mućenje. Dodajte kiselu pavlaku i sjedinite je sa jajetom. Šunku iseckajte na sitne kockice, kačkavalj krupno izrendajte, paradajz oljuštite i iseckajte na kockice. Peršun sitno iseckajte. Sve ovo dodajte u smesu sa jajima i pavlakom. Na kraju dodajte origano i biber. Sve sastojke sjedinite, pa smesu rasporedite po hlebu (po 2-3 pune kašike). Ova smesa je dovoljna za 9 kriški hleba.
Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni i stavite da se peče oko 15 minuta, odnosno dok blago ne porumeni.
Kada je pečeno, izvaditi iz rerne i prohladiti 5-10 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.