
Čuvena marinada za jagnjetinu: Ovo je dugo skrivani recept sa Stare planine
Praznična trpeza u pirotskom kraju ne može se zamisliti bez jagnjetine.
Za svaki Prvi maj, narod već od ranog jutra kreće da se okuplja, da okreće jagnjiće - najbolju staroplaninsku jagnjetinu.
Lokalci kažu da je ovaj njihov specijalitet najbolji, jer "jagnjići pasu travu, slobodno se kreću po livadi i žive prirodnim životom".
Kad napravite ovu marinadu, obavezno treba da prelivate meso dok se peče, čak iako ga spremate u rerni, biće ukusno kao da je sa ražnja!
Takođe, možete meso dan ranije pacovati u toj marinadi, kako bi potpuno poprimilo miris i ukus na koji smo svi navikli.
Recept za marinadu
- Malo ulja
- jabukovo sirće
- beli ili crni luk
- čubrika (rtanjski čaj)
- pivo
Sve se to stavi u blender i time se premaže jagnjetina dok se peče.
Prijatno!
Video: Jagnjijada u selu kod Pirota: Otkrili smo gde se sprema najukusnije meso u Srbiji
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dex
Ja, piroćanac, prvi put čujem da neko ovde preliva jagnje sa takvom marinadom....🤣🤣
Podelite komentar
Izvinite
Ja sam srbin samo prasetinu jedem
Podelite komentar
Aca
Stvarno je staroplaninski dugo cuvani recept za marinadu cim su koristili rtanjski caj bas logicno da u stara vremena neko skokne do Rtnja da bi izmarinirao jagnje
Podelite komentar