
Čuvena marinada za jagnjetinu: Ovo je dugo skrivani recept sa Stare planine
Praznična trpeza u pirotskom kraju ne može se zamisliti bez jagnjetine.
Za svaki Prvi maj, narod već od ranog jutra kreće da se okuplja, da okreće jagnjiće - najbolju staroplaninsku jagnjetinu.
Lokalci kažu da je ovaj njihov specijalitet najbolji, jer "jagnjići pasu travu, slobodno se kreću po livadi i žive prirodnim životom".
Kad napravite ovu marinadu, obavezno treba da prelivate meso dok se peče, čak iako ga spremate u rerni, biće ukusno kao da je sa ražnja!
Takođe, možete meso dan ranije pacovati u toj marinadi, kako bi potpuno poprimilo miris i ukus na koji smo svi navikli.
Recept za marinadu
- Malo ulja
- jabukovo sirće
- beli ili crni luk
- čubrika (rtanjski čaj)
- pivo
Sve se to stavi u blender i time se premaže jagnjetina dok se peče.
Prijatno!
Video: Jagnjijada u selu kod Pirota: Otkrili smo gde se sprema najukusnije meso u Srbiji
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Teško je naći srodnu dušu, a devojku...": Pitali smo muškarce jel teško naći devojku u Beogradu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dex
Ja, piroćanac, prvi put čujem da neko ovde preliva jagnje sa takvom marinadom....🤣🤣
Podelite komentar
Izvinite
Ja sam srbin samo prasetinu jedem
Podelite komentar
Aca
Stvarno je staroplaninski dugo cuvani recept za marinadu cim su koristili rtanjski caj bas logicno da u stara vremena neko skokne do Rtnja da bi izmarinirao jagnje
Podelite komentar