![uštipci iz rerne uštipci iz rerne](https://xdn.tf.rs/2023/05/01/ustipci-iz-rerne-shutterstock2248868525-670x447.jpg)
Uštipci iz rerne sa sastojkom koji svi vole: Recept za testo bez kvasca i mleka
Recept za uštipke većini danas vrsnih domaćica bio je među prvima kad su zakoračile u kuhinju sa keceljom oko struka.
Pored toga što ih svi vole, uštipci su laki za pripremu, ali i za kombinovanje sa slatkim i slanim namazima.
Ipak, čini se da je više onih koji vole slane uštipke, posebno ako se u testo doda kačkavalj i izbegne prženje u dubokoj masti, odnosno ulju.
Ovako pripremljeni uštipci najlepši su kad su vrući, ali ih možete poslužiti i kad se sasvim ohlade.
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g brašna
- 150 g kačkavalja
- 50 g griza
- kašičica praška za pecivo
- dve kašike ulja
Priprema:
Umutite jaja tako da budu penasta, pa im dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, griz i izrendan kaškavalj. Smesa bi trebalo da bude gusta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Unutrašnjost tepsije obložite pek-papirom, pa vadite uštipke, prskajte ih uljem i ređajte na papir. Pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju.
Služite ih uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.