Uštipci iz rerne sa sastojkom koji svi vole: Recept za testo bez kvasca i mleka

  • 0

Recept za uštipke većini danas vrsnih domaćica bio je među prvima kad su zakoračile u kuhinju sa keceljom oko struka.

Pored toga što ih svi vole, uštipci su laki za pripremu, ali i za kombinovanje sa slatkim i slanim namazima.

Ipak, čini se da je više onih koji vole slane uštipke, posebno ako se u testo doda kačkavalj i izbegne prženje u dubokoj masti, odnosno ulju.

Ovako pripremljeni uštipci najlepši su kad su vrući, ali ih možete poslužiti i kad se sasvim ohlade.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g brašna
  • 150 g kačkavalja
  • 50 g griza
  • kašičica praška za pecivo
  • dve kašike ulja

Priprema:

Umutite jaja tako da budu penasta, pa im dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, griz i izrendan kaškavalj. Smesa bi trebalo da bude gusta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Unutrašnjost tepsije obložite pek-papirom, pa vadite uštipke, prskajte ih uljem i ređajte na papir. Pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Služite ih uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti