• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uštipci iz rerne sa sastojkom koji svi vole: Recept za testo bez kvasca i mleka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremićete ih za tili čas

  • 0
uštipci iz rerne Foto: Shutterstock

Recept za uštipke većini danas vrsnih domaćica bio je među prvima kad su zakoračile u kuhinju sa keceljom oko struka.

Pored toga što ih svi vole, uštipci su laki za pripremu, ali i za kombinovanje sa slatkim i slanim namazima.

Ipak, čini se da je više onih koji vole slane uštipke, posebno ako se u testo doda kačkavalj i izbegne prženje u dubokoj masti, odnosno ulju.

Ovako pripremljeni uštipci najlepši su kad su vrući, ali ih možete poslužiti i kad se sasvim ohlade.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g brašna
  • 150 g kačkavalja
  • 50 g griza
  • kašičica praška za pecivo
  • dve kašike ulja

Priprema:

Umutite jaja tako da budu penasta, pa im dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, griz i izrendan kaškavalj. Smesa bi trebalo da bude gusta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Unutrašnjost tepsije obložite pek-papirom, pa vadite uštipke, prskajte ih uljem i ređajte na papir. Pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Služite ih uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti