• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepši slani rolat za slavsku trpezu: Recept od kog će vam poći voda na usta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predjelo kom niko ne može da odoli

  • 0
Rolat, predjelo Foto:Shutterstock

Slani rolati nezaobilazni su deo slavske trpeze. U sezoni mladog spanaća recept za slani rolat sa ovim povrćem je najčešći izbor porodica koje slave Đurđevdan.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 150 g spanaća
  • 180 ml grčkog jogurta
  • 200 g krem-sira
  • 100 g pavlake
  • 200 g šunke

Priprema:

Stavite vodu da provri, pa dodajte opran mladi spanać i poparite ga dva-tri minuta. Procedite, iseckajte spanać i sklonite ga sa strane da se prohladi.

Razbijte jaja, pa odvojte belanca od žumanaca. Belanca umutite mikserom u sneg, dodajte žumanca i nastavite da mutite. Potom dodajte grčki jogurt, usitnjen spanać, brašno i prašak za pecivo, pa sve sjedinite.

Pleh obložite pek-papirom, pa sipajte smesu i pecite na 180 stepeni dvadesetak minuta.

Rolat izvadite iz tepsije, prebacite ga na vlažnu krpu i umotajte ga, pa ostavite da se ohladi.

Pomešajte krem-sir i pavlaku, pa ovim nadevom namažite ohlađeni rolat. Preko namaza poređajte listiće šunke, pa opet uvijte rolat i ostavite ga da odstoji preko noći.

Po želji, rolat možete da premažete pavlakom i da pospete izrendanim kačkavaljom. Pre služenja isecite ga na kriške.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti