Prolećne rolnice sa gotovim korama: Recept za zdrav i ukusan obrok iz rerne
Toplo hrskavo pecivo najlepši je način da započnete dan. Zato je recept za prolećne rolnice sa gotovim korama i povrćem jedan od omiljenih na našim prostorima koji smo “preuzeli” od Kineza.
Istina, Kinezi u nadev za rolnice često stavljaju i malo veću količinu cimeta, pa ukoliko ste ljubitelj ovog začina u slanim jelima slobodno ga dodajte u fil.
Prednost ovih rolnica je u tome što se peku u rerni, pa neće upiti ulje i neće biti teške za varenje.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g povrća - kupus, šargarepa, praziluk
- 2 čena belog luka ili 1 mladi beli luk
- vezica mladog crnog luka
- biber
- so
- suvi biljni začin
- 6 kašika ulja
- 3 kašike soja-sosa
- 2 kašike meda
- cimet (po ukusu i po želji)
Priprema:
Izrendajte kupus i šargarepu, a praziluk, beli luk i crni luk iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, stavite sve vrste luka da se dinstaju, a onda dodajte izrendan kupus i šargarepu i dinstajte još maksimalno pet minuta.
Dodajte soja-sos, biber, so, suvi biljni začin i med, pa sve dobro promešajte.
U plitku posudu sipajte preostalo ulje, dodajte mu malo vode i promešajte.
List kore za pitu isecite na četiri dela, poprskajte mešavinom vode i ulja, pa stavite malo fila i zavijte rolnicu. Na isti način utrošite sve pripremljene kore i fil.
Rolnice ređajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.