• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćufte na mediteranski način: Recept koji će vam svi tražiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obradujte porodicu savršenim obrokom

  • 0
ćufte u paradajz sosu Foto: Shutterstock

Ćufte su kuvano jelo koje se brzo sprema, voli ih većina ljudi, te ih domaćice rado i često prave.

Mogu se jesti samostalno, sa pire-krompirom, pirinčem ili testeninom, a u svakoj od ovih verzija su neodoljive.

Svaka domaćica ima svoj recept za ćufte, a mi vam donosimo onaj spremljen na mediteranski način.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • parče starog hleba
  • 1,25 dl mleka
  • 1/2 vezice bosiljka
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika origana
  • 2 kašike ulja
  • 1,5 dl crnog vina
  • 500 ml soka od paradajza
  • so
  • biber

Priprema:

Hleb potopite u mleko.

Iseckajte bosiljak, crni i beli luk.

U posudu stavite meso, hleb koji ste ocedili od mleka, polovinu belog luka, jaje, so i biber.

Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju.

Ćufte izvadite, pa na istom ulju dinstajte crni luk i preostalu količinu belog luka.

Kada luk omekša, dodaje vino, sok od paradajza i začine.

Kuvajte još desetak minuta.

Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni. 

Gotove ćufte pospite iseckanim bosiljkom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti