Ćufte su kuvano jelo koje se brzo sprema, voli ih većina ljudi, te ih domaćice rado i često prave.
Mogu se jesti samostalno, sa pire-krompirom, pirinčem ili testeninom, a u svakoj od ovih verzija su neodoljive.
Svaka domaćica ima svoj recept za ćufte, a mi vam donosimo onaj spremljen na mediteranski način.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- parče starog hleba
- 1,25 dl mleka
- 1/2 vezice bosiljka
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika origana
- 2 kašike ulja
- 1,5 dl crnog vina
- 500 ml soka od paradajza
- so
- biber
Priprema:
Hleb potopite u mleko.
Iseckajte bosiljak, crni i beli luk.
U posudu stavite meso, hleb koji ste ocedili od mleka, polovinu belog luka, jaje, so i biber.
Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju.
Ćufte izvadite, pa na istom ulju dinstajte crni luk i preostalu količinu belog luka.
Kada luk omekša, dodaje vino, sok od paradajza i začine.
Kuvajte još desetak minuta.
Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni.
Gotove ćufte pospite iseckanim bosiljkom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.