• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Napravite najpoznatiji američki sendvič

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da napravite pikantni "neuredni hamburger"

  • 0
Sloppy Joe, neuredni hamburger Foto: Shutterstock

Uvereni smo da je ovo najbolji recept za čuveni američki sendvič koji mi nazivamo "neuredni" ili "aljkavi" hamburger, a koji je širom sveta poznat kao "Sloppy Joe".

Za one koji nisu do sada čuli za ovaj sendvič, u pitanju je zapravo mlevena junetina u izdašnom paradajz sosu, servirana na tostiranim lepinjama za hamburger. 

Ovaj ukusni "aljkavi Džo" izuzetno je jednostavan i jeftin recept za pravljenje, tako da, ukoliko vam je potrebna ideja kako da napravite lak ručak, ovo recept morate da isprobate.

Sastojci:

  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 500 g mlevene junetine
  • zelena paprika, sitno seckana
  • luk srednje veičine, sitno iseckan 
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 1 kašika paradajz-paste
  • 2/3 šolje kečapa
  • 1/3 šolje vode
  • 1 kašika smeđeg šećera 
  • 1 kašičica senfa
  • 3/4 kašičice čili praha
  • 1/2 kašičice Vorčesteršir sosa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike (opciono)
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • dašak ljutog sosa (opciono)

Priprema:

Zagrejte puter i ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte junetinu i pržite oko pet minuta. Prebacite u cediljku, kako biste obavezno ocedili višak masnoće.

U isti tiganj dodajte luk i papriku i dinstajte dva-tri minuta dok ne omekša. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još pola minuta dok povrće ne zamiriše.

Vratite junetinu u tiganj i dodajte paradajz-pastu. Sve dobro promešajte.

Sada sipajte kečap, vodu, smeđi šećer, senf, čili u prahu, Vorčesteršir sosa, so, ljuspice crvene paprike (ako koristite) i crni biber. Dobro promešajte da se sve sjedini.

Dinstajte sve još desetak minuta, dok se smesa ne zgusne po vašem ukusu.

Uklonite sa vatre i poslužite preko tostiranih lepinjica za hamburgere. Poslužite uz pomfrit i kečap.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti