Recept za najukusniji mladi krompir iz rerne: Spolja hrskav, a iznutra mekan
Sezona mladog krompira je počela, te smo vam u skladu sa tim pripremili recept koji ćete rado spremati.
Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompiri su u svakoj verziji preukusni i idealno se slažu sa svim vrstama mesa.
Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće koje ćete obožavati.
Sastojci:
- 1 kg mladih krompira
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 4 kašike ulja
- so
Priprema:
Krompir dobro operite zasecite nožem po srediti, pa ga kuvajte u vreloj vodi najviše pet minuta.
Za to vreme, uključite rernu na 180 stepeni i u nju stavite nauljen pleh.
Kada ga je krompir gotov, ocedite ga od vode, pa preko njega stavite sve navedene začine i dobro promešajte.
Pleh pažljvo izvadite, pa izručite krompir i odmah ga vratite u rernu. Pecite ga na 180 stepeni 20 minuta.
Krompir služite uz sezonsku salatu i meso.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
katarina
Krompir se nikad ne przi na ulju, vec na masti!!!
Podelite komentar
Gordana
Svidja mi se recept ako je rezultat zaista(krompir hrskav spolja ,unutra mekan),jer mlad krompir je svakako ukusan ,przeni vise upraznjavan za cije prxzenje bitno vrelo ulje i osusen krompir(jer se ne lepi za posudu)i da kolicina krompira odgovara posudi(jedan sloj) i tada bude hrskav .
Podelite komentar