• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za najukusniji mladi krompir iz rerne: Spolja hrskav, a iznutra mekan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aromatičan i ukusan

  • 2
Mladi krompir Foto: Shutterstock

Sezona mladog krompira je počela, te smo vam u skladu sa tim pripremili recept koji ćete rado spremati.

Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompiri su u svakoj verziji preukusni i idealno se slažu sa svim vrstama mesa.

Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće koje ćete obožavati.

Sastojci:

  • 1 kg mladih krompira
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 4 kašike ulja
  • so

Priprema:

Krompir dobro operite zasecite nožem po srediti, pa ga kuvajte u vreloj vodi najviše pet minuta.

Za to vreme, uključite rernu na 180 stepeni i u nju stavite nauljen pleh.

Kada ga je krompir gotov, ocedite ga od vode, pa preko njega stavite sve navedene začine i dobro promešajte.

Pleh pažljvo izvadite, pa izručite krompir i odmah ga vratite u rernu. Pecite ga na 180 stepeni 20 minuta.

Krompir služite uz sezonsku salatu i meso.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za jelo u koje ćete se zaljubiti na prvi zalogaj: Najhsrkaviji krompir koji se najlakše pravi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • katarina

    13. maj 2023. | 18:51

    Krompir se nikad ne przi na ulju, vec na masti!!!

    Podelite komentar

  • Gordana

    12. maj 2023. | 16:06

    Svidja mi se recept ako je rezultat zaista(krompir hrskav spolja ,unutra mekan),jer mlad krompir je svakako ukusan ,przeni vise upraznjavan za cije prxzenje bitno vrelo ulje i osusen krompir(jer se ne lepi za posudu)i da kolicina krompira odgovara posudi(jedan sloj) i tada bude hrskav .

    Podelite komentar