Doručak za male i velike: Domaće kiflice sa kulenom i krem-sirom

 
  • 1

Kiflice su uvek dobar izbor za doručak, užinu ili laganu večeru.

Njihova priprema je uglavnom tipska i jednom kada imate dobar recept za pripremu testa koje će spolja da bude hrskavo a iznutra mekano kao duša, samo je nebo granica za ideje čime sve možete da ih napunite.

Kulen i krem sir su fantastična kombinacija ukusa, koja će jednako da se svidi i deci i odraslima.

Sastojci:

  • 50 ml ulja
  • 1 kašikica soli
  • 150 g kisele pavlake
  • 550 g brašna
  • 150 ml mleka
  • 1 kašikica šećera
  • 30 g kvasca
  • 1 jaje
  • 200 g krem sira
  • 50 g kulena
  • 50 g susama ili kima za posipanje
  • 30 g margarina

Priprema:

U toplo mleko stavite izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite kvasac oko deset minuta da nadođe.

Nakon toga, u veliku vanglu dodajte ulje, belance, kiselu pavlaku, so i brašno i zamesite testo. Ostavite ga na toplom mestu oko 30 minuta dok ne nadođe.

Kada je testo poraslo, podelite ga na dva dela.

Prvi deo testa razvucite u krug i podelite na 16 trouglova. Na svaki stavite po kašičicu krem sira i parče kulena i umotajte testo u kiflicu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Prvu turu gotovih kiflica poslažite u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoje dok se rerna ne zagreje.

Pre pečenja kiflice premažite žumancetom, pospite ih susamom ili kimom i pa posolite. Otopite margarin i sa njime poprskajte svaku kiflicu.

Pecite ih oko 20 minuta, ili dok ne porumene.

Dok se jedna tura peče, na isti način pripremite i drugu turu kiflica od preostale polovine pripremljenog testa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Da

    14. maj 2023. | 10:02

    Doručak.... Jedino da počneš u 3 izjutra da pripremaš! Svašta.

    Podelite komentar