![foto Pixabay foto Pixabay](https://xdn.tf.rs/2021/01/24/goulash-16965691920-670x447.jpg)
Juneći gulaš, lepši od onog iz restorana: Recept za ručak koji će vam ulepšati vikend
Većina domaćica ima svoj recept za pripremu gulaša. Pa ipak, finalni rezultat često odstupa od onog koji očekujemo – fino ukrčkano meso koje se topi u ustima i saft koji je gust bez dodavanja brašna.
Kuvari koji rade u restoranima imaju svoje trikove zahvaljujući kojima je restoranski gulaš uvek perfektan.
Sastojci:
- 1 kg junećeg vrata ili plećke
- 100 g svinjske masti
- 500 g crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 lista lorbera
- 3 šargarepe
- so
- biber
- kašičica mlevene paprike
- 300 ml crnog vina
- 2 kockice crne čokolade za kuvanje
Priprema:
Isecite juneće meso na krupnije kocke, šargarepu očistite i izrendajte, a crni luk očistite i sitno iseckajte. Nemojte stavljati luk u blender ili aparat za seckanje, jer će izgubiti karakterističan miris i gulaš neće biti ukusan.
U šerpu sipajte mast, pa kad se mast istopi, spustite meso i kratko ga propržite.
Izvadite meso iz šerpe, dodajte sitno iseckan crni luk i dinstajte ga na srednje jakoj temperaturi; luk bi trebalo da dobije zlatnožutu boju, ali ne i da skroz potamni.
Vratite meso u šerpu i dinstajte dok tečnost sasvim ne ispari. Tad dodajte izrendanu šargarepu, očišćen i iseckan beli luk, sipajte vino, kao i začine - so, biber, lorber i mlevenu papriku i ostavite gulaš da se krčka.
Kad tečnost ispari, dodajte čokoladu za kuvanje, dobro promešajte i ostavite da se čokolada rastopi.
Po želji, u gulaš možete da dodate ljutu papriku.
Služite uz pire-krompir ili barenu testeninu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Za mlade domaćice idealan trik: Kuvar otkrio jednostavniji i brži način zavijanja sarmica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.