• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Juneći gulaš, lepši od onog iz restorana: Recept za ručak koji će vam ulepšati vikend

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trik je u načinu pripreme i dodacima koji će učiniti da ukus bude raskošan

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Većina domaćica ima svoj recept za pripremu gulaša. Pa ipak, finalni rezultat često odstupa od onog koji očekujemo – fino ukrčkano meso koje se topi u ustima i saft koji je gust bez dodavanja brašna.

Kuvari koji rade u restoranima imaju svoje trikove zahvaljujući kojima je restoranski gulaš uvek perfektan.

Sastojci:

  • 1 kg junećeg vrata ili plećke
  • 100 g svinjske masti
  • 500 g crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 lista lorbera
  • 3 šargarepe
  • so
  • biber
  • kašičica mlevene paprike
  • 300 ml crnog vina
  • 2 kockice crne čokolade za kuvanje

Priprema:

Isecite juneće meso na krupnije kocke, šargarepu očistite i izrendajte, a crni luk očistite i sitno iseckajte. Nemojte stavljati luk u blender ili aparat za seckanje, jer će izgubiti karakterističan miris i gulaš neće biti ukusan.

U šerpu sipajte mast, pa kad se mast istopi, spustite meso i kratko ga propržite.

Izvadite meso iz šerpe, dodajte sitno iseckan crni luk i dinstajte ga na srednje jakoj temperaturi; luk bi trebalo da dobije zlatnožutu boju, ali ne i da skroz potamni.

Vratite meso u šerpu i dinstajte dok tečnost sasvim ne ispari. Tad dodajte izrendanu šargarepu, očišćen i iseckan beli luk, sipajte vino, kao i začine - so, biber, lorber i mlevenu papriku i ostavite gulaš da se krčka.

Kad tečnost ispari, dodajte čokoladu za kuvanje, dobro promešajte i ostavite da se čokolada rastopi.

Po želji, u gulaš možete da dodate ljutu papriku.

Služite uz pire-krompir ili barenu testeninu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Za mlade domaćice idealan trik: Kuvar otkrio jednostavniji i brži način zavijanja sarmica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti