• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Palačinke od kojih se nećete ugojiti: Recept za univerzalno testo od 3 sastojka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete ih nadevati i slanim i slatkim namazima

  • 0
palačinke, prevrte Foto: Shutterstock

Palačinke su na našim prostorima odavno sinonim za brzu, jeftinu i ukusnu poslasticu koja “trpi” sve vrste dodataka - od šećera, preko mlevenih oraha, domaćeg pekmeza, industrijske marmelade, kremova…

Dodatna prednost palačinki u odnosu na druge kolače je dostupnost materijala za recept, počev od brašna, preko jaja, malo mleka, soli i šećera, kojih ima u svakoj kući.

Iako nisu preterano zdrave, palačinke su mnogim generacijama omiljen slatkiš.

Ipak, palačinke je moguće napraviti i u zdravijoj verziji i poslužiti ih i sa slatkim i sa slanim namazima, u zavisnosti od toga kakve palačinke više volite.

Sastojci:

  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 100 g mekog sira
  • 4 belanceta

Priprema:

Ovsene pahuljice sameljite u mlinu za kafu, pa ih pomešajte sa izgnječenim sirom i umućenim belancima. Po želji, u smesu možete da dodate malo soli.

Još jednostavniji način je da brašno od ovsenih pahuljica, sir i belanca ubacite u blender i miksate dok se sastojci ne sjedine.

Tiganj premažite masnoćom, zagrejte ga, pa u njega spuštajte smesu za palačinke i pecite ih poput klasičnih.

Ovako spremljene palačinke mogu da stoje nekoliko dana.

S obzirom na to da su neutralnog ukusa, možete da ih filujete medom, džemom ili kremom, ali i pavlakom, ajvarom, šunkom, svežim povrćem i da vam zamene jutarnju kajganu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti