Recept za piletinu sa četiri vrste sira: Jelo uz koje se slaže svaki prilog
Piletina je meso koje se vrlo često nađe na trpezi i domaćice je spremaju na bezbroj načina. Idealan je sastojak obroka jer gotovo da ima neutralan ukus, te se sjajno slaže za prilozima, začinima i podložno je eksperimentisanju.
Danas smo za vas pripremili recept za piletinu s četiri vrste sira koja će oduševiti sva vaša čula.
Sastojci
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g gorgonzole
- 50 g parmezana
- 50 g gaude
- 50 g mocarele
- 4 čena belog luka
- ulje
- so biber
- začini po želji
- mirođija
Priprema:
Piletinu isecite na šnicle, posolite i pobiberite.
Na zagrejano ulje stavite sitno seckan beli luk, pa posle nekoliko minuta stavite i piletinu i pržite je s obe strane.
Kada je piletina gotova, sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte sve četiri vrste sira.
Sve dobro promešajte i dodajte začine po ukusu i pospite mirođijom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.