• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilski hleb sa sirom: Recept za specijalitet koji se pravi u blenderu i traje danima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se naziva hlebom, reč je, zapravo, o testu nalik na naše uštipke koje je podjednako ukusno i kad je toplo i kad je hladno

  • 0
brazilski hleb sa sirom Foto: Shutterstock

Kad odemo u inostranstvo, volimo da probamo specijalitete koji su karakteristični za podneblje na kom se nalazimo. Neretko tražimo sličnosti sa receptima koji su deo naše tradicionalne kuhinje.

Takav je slučaj i sa brazilskim hlebom punjenim sirom. Iako ne liči na hleb, brzo je osvojio ovdašnje domaćice, jer testo za ovaj specijalitet podseća na uštipke sa sirom.

Ipak, razlika između brazilskog hleba sa sirom i ovdašnjih uštipaka postoji. Dok se uštipci prave od običnog pšeničnog brašna, u brazilski hleb sa sirom stavlja se brašno od tapioke koje možete kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane.

Ukoliko, pak, budete koristili obično brašno, tekstura neće biti ista, jer brašno od tapioke ne sadrži gluten. Zato je brazilski hleb sa sirom šupljikav, pa sir i kačkavalj koji se dodaju u testo imaju intenzivniji ukus.

Sastojci:

  • 350 g brašna od tapioke
  • 170 ml ulja
  • 350 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 150 g fete
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

U blender ubacite jaja, dodajte ulje, mleko i brašno od tapioke, pa počnite da miksate. Kad se masa sjedini, dodajte izmrvljenu fetu i izrendan kačkavalj i miksajte još malo.

Dobro namažite kalup za mafine, pa ulijte smesu i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Ukoliko ne želite da utrošite smesu odmah, ispecite onoliko brazilskog hleba koliko ćete pojesti u toku dana, a ostatak smese čuvajte u frižideru i ispecite narednih dana. Ovako pripremljena smesa može da ostane u frižideru do sedam dana.

Vruć brazilski hleb sa sirom poslužite uz hladan jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da bez muke namažete puter iz friza na hleb

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti