Njoke sa kremastim sirom: Ručak za tili čas
Kada god ne znate šta ćete za ručak, a imate dosta toga u frižideru od čega bi mogao da se napravi ukusan obrok, njoke su uvek dobra ideja.
Potrebno je samo da ih skuvate i da se igrate sosevima, a priprema vam neće oduzeti više od pola sata.
Sastojci:
- 450 g njoka
- 1/2 kašičice soli
- 6 kašičica maslaca
- 40 g brašna
- 750 ml mleka
- 200 g rendanog čedar sira
- 2 kašičice senfa
- po 1/4 kašičice bibera i mlevene paprike
- 30 g rendanog parmezana
Priprema:
Skuvajte njoke u slanoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju.
Otopite maslac u tiganju, dodajte brašno i mešajte oko dva minuta. Polako ulijte mleko i nastavite da mešate.
Kad smesa postane glatka i zgusne se, pomerite tiganj s ringle, dodajte čedar sir i mešajte dok se ne rastopi. Potom dodajte senf, začine i polovinu parmezana, kao i kuvane njoke. Promešajte i pospite ostatkom parmezana. Pecite 10-12 minuta, sve dok ne počnu da se stvaraju mehurići.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: VIP kuhinja: Sushi ala Edin Škorić
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.