![Pohovane pečurke Pohovane pečurke](https://xdn.tf.rs/2023/06/14/shutterstock248295286-670x447.jpg)
Recept za pohovane pečurke: Savršen prilog svakom jelu
Domaćice pečurke uglavnom koriste kao dodatak salatama ili testenini, ali ih često spremaju za doručak zajedno s jajima.
Neutralan ukusa pečuraka dozvoljava vam da se igrate s ukusima i kombinacijama, te smo odlučili da vam donosemo recept za pohovane pečurke.
Spolja hrskave, iznutra mekane, pohovane pečurke će oduševiti sve.
Sastojci:
- 500 g pečuraka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 300 g prezli
- ulje
Priprema:
Pečurke dobro operite, pa ih usolite i ostavite da odstoje desetak minuta.
Ulje zagrejte u dubljem tiganju.
Svaku pečurku uvaljajte pravo u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle.
Spuštajte ih u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene.
Pečurke vadite da ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite sa salatom i dresingom po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.