
Recept za tartar sos: Dresing koji će svako jelo pretvoriti u gastronomski praznik
Ukoliko ste ljubitelj mesa, posebno onog pohovanog, znate da se ono izvanredno slaže uz tartar sos.
Iako se u kafanama ovaj sos najčešće pravi od majoneza, kiselih krastavčića i mirođije, pravi recept je malčice komplikovaniji, ali je zato daleko ukusniji.
Tartar sos napravljen po ovom receptu možete da poslužite i uz pohovane pečurke, tikvice ili paprike.
Sastojci:
- 2 jaja
- kašika maslinovog ulja
- 50 g kiselih krastavčića
- kašičica senfa
- 150 g pavlake
- sok od pola limuna
- 1 mladi beli luk
- malo sveže mirođije
- soli po ukusu
Priprema:
Skuvajte jaja, pa ih oljuštite kad se ohlade, ispasirajte ih, dodajte im senf, a onda i maslinovo ulje i sve vreme miksajte štapnim blenderom.
Dodajte iseckane kisele krastavčiće, iseckan mladi beli luk, iseckanu svežu mirođiju i so, a onda i pavlaku, i nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju dodajte sok od pola limuna, miksajte još minut i prebacite sos iz blendera u posudu u kojoj ćete ga poslužiti, pa ga dobro rashladite u frižideru.
Ovako pripremljen tartar sos može da stoji u zatvorenoj staklenoj teglici u frižideru četiri dana.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.