• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za tartar sos: Dresing koji će svako jelo pretvoriti u gastronomski praznik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršeno se slaže uz meso, ali i uz pohovane pečurke, tikvice ili paprike

  • 0
tartar sos Foto: Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj mesa, posebno onog pohovanog, znate da se ono izvanredno slaže uz tartar sos.

Iako se u kafanama ovaj sos najčešće pravi od majoneza, kiselih krastavčića i mirođije, pravi recept je malčice komplikovaniji, ali je zato daleko ukusniji.

Tartar sos napravljen po ovom receptu možete da poslužite i uz pohovane pečurke, tikvice ili paprike.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • kašika maslinovog ulja
  • 50 g kiselih krastavčića
  • kašičica senfa
  • 150 g pavlake
  • sok od pola limuna
  • 1 mladi beli luk
  • malo sveže mirođije
  • soli po ukusu

Priprema:

Skuvajte jaja, pa ih oljuštite kad se ohlade, ispasirajte ih, dodajte im senf, a onda i maslinovo ulje i sve vreme miksajte štapnim blenderom.

Dodajte iseckane kisele krastavčiće, iseckan mladi beli luk, iseckanu svežu mirođiju i so, a onda i pavlaku, i nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju dodajte sok od pola limuna, miksajte još minut i prebacite sos iz blendera u posudu u kojoj ćete ga poslužiti, pa ga dobro rashladite u frižideru.

Ovako pripremljen tartar sos može da stoji u zatvorenoj staklenoj teglici u frižideru četiri dana.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti