Ideja za ručak: Ukusan posni prebranac za celu porodicu
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju jedan od najvećih srpskih praznika - Vidovdan. S obzirom na to da slava "pada" u sredu i u petrovdanskog vreme posta, biće posna. Stoga smo vam spremili i jedan posni recept.
Posna trpeza ne može da se zamisli bez prebranca, jer je ukusan i jednostavan za pripremu.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 500 g crnog luka
- lovorov list
- 2 dl ulja
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 2 čena belog luka
- so
- biber
Priprema:
Pasulj dobro operite u nekoliko voda.
U veću šerpu sipajte pasulj, pa nalijte vode otprilike dva centimetra iznad pasulja i stavite da se kuva.
Luk iseckajte sitno i dinstajte ga na ulju dok ne postane staklast, pred kraj dodajte i sitno iseckani beli luk, pa sklonite sa vatre i dodajte začine.
Kuvani pasulj nemojte cediti od vode, već ga samo sjedinite sa lukom i začinima.
Prebacite ga u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni oko sat i po vremena.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Profesionalni kuvar daje savete za idealnu slavsku trpezu u vreme posta
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
baba smilja iz darosave
dodati i 500 gr praziluka a u pasulj dok se kuva 1 kašičica začina suve majčine dušice
Podelite komentar