• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savršena kombinacija ukusa za letnji, osvežavajuć obrok: Ovo je tajna iskusnih kuvarica

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užurbani ritam modernog života često nas stavlja pred izazov kreiranja zdravih i brzih obroka

  • 0
Neoplanta Foto: Dejan Đurđević

Ovaj izazov dodatno se intenzivira u letnjim mesecima, kada nas sve oko nas mami da vreme provedemo van kuhinje. Tada spas tražimo u laganim obrocima, koji se brzo spremaju, a koje članovi naše porodice obožavaju. Ali, da bi sve bilo onako kako smo zamislili - ukusno i, u isto vreme, praktično, potrebno je naći saveznika koji će nas pratiti u korak sa našim željama.

Zato, kao nutritivni spas za vrele letnje temprerature predlažemo slane zalogaje sa Neoplanta Delikates dimljenim pilećim fileom, proizvodom koji spaja kvalitet, ukus i nutritivnu vrednost. Ujedno je izvor proteina, sa čak 70% mesa filea, što znači da ćete uz obrok sa Neoplanta Delikates dimljenim pilećim fileom dobiti pravu dozu hranljivih materija koje su vam potrebne, dok istovremeno konzumirate obrok koji je lagane teksture. Osim toga, naš proizvod je izuzetno niskog sadržaja masti - svega do 2%, što ga čini savršenim izborom za one koji vode računa o svom zdravlju i liniji. Jedan od ključnih benefita je i činjenica da je bez glutena, čime zadovoljava i najzahtevnije ukuse i preferencije.

Kada na sve ove benefite dodamo i laganu odimljenost, koja osvežava ukus i čini ga idealnim izborom za brz, a nutritivno bogat obrok tokom letnjih meseci, dobijamo sastojak za salatu ili lagani sendvič koji će zadovoljiti i najistančaniji ukus.

Sigurni smo da nam sada verujete kada kažemo da je Neoplanta Delikates dimljeni pileći file poput vašeg tajnog saveznika - uvek spremnog da vam pruži ukusan i hranljiv obrok u trenutku kada vam je najpotrebniji. Bilo da ga dodate u sočnu salatu sa svežim povrćem ili napravite savršeni sendvič sa hrskavim pecivom, oduševiće vas svojom degustativnošću i kvalitetom.

Neoplanta Delikaters dimljeni pileći file je pravi izbor za svakog ljubitelja dobrog ukusa. Zato se prepustite se i uživajte u jednostavnosti pripreme obroka koji su istovremeno ukusni, hranljivi i prilagođeni letnjim danima.

Ukoliko vam nedostaje inspiracije, danas vam predlažemo nutritivno bogatu letnju salatu sa dimljenim pilećim fileom:

Potrebni sastojci:

  • 200 g dimljenog pilećeg filea
  • sezonsko povrće - paradajz, krastavac, paprika, šargarepa
  • sveža rukola, crveni luk, masline, peršun,
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Uputstvo:

Oprati i iseći sveže sezonsko povrće po želji na kockice ili tanke trake. Paradajz narezati na polovine ili četvrtine, krastavce iseći na kolutove, papriku iseći na trake, a šargarepu narendati. Staviti povrće u veću posudu. Dodati rukolu i tanko sečen crveni luk, masline i sitno seckan peršun. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Potom, dodajte Neoplanta Delikates dimljeni pileći file u salatu. Lagano promešajte kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili.

U posebnoj posudi napravite preliv tako što ćete pomešati sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber, a potom prelijte salatu.

Ostavite salatu u frižideru 10-15 minuta kako bi se ukusi sjedinili i salata postala osvežavajuća i hrskava. Poslužite je kao glavni obrok ili kao prilog. Uživajte u osvežavajućoj kombinaciji sezonskog povrća i dimljenog pilećeg filea.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti