Malo ko može da odoli italijanskoj kuhinji. Pice, testenina, kalcone, raviole i ostale stvari mnogima su omiljena hrana.
Iako se savetuje da se ne preteruje sa testom, ipak često ne možemo i da poslušamo.
U nastavku vam nudimo recept za kalcone sa minimalnim unosom ugljenih hidrata, odnosno keto kalcone, tako da vam tokom konzumiranja neće zaboleti glava.
Sastojci:
za testo:
- 250 g rendane mocarele
- 2 kašike krem sira
- 1 jaje
- 180 g bademovog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
za nadev:
- 120 g rikote
- 1 šolja rendane mocarele
- 1 šolja šunke po izboru
za premazivanje:
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog origana
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu.
U činiji pomešajte rendanu mocarelu i krem sir, pa otopite ili na pari ili u mikrotalasnoj. U istu posudu potom ubacite jaje, bademovo brašno i prašak za pecivo. Dobijenu smesu mešajte dok ne dobijete kompaktno testo.
Podelite ga u tri dela i svaki od njih razvaljajte u krugove, između dva papira za pečenje da vam se testo ne bi lepilo za oklagiju. Sklonite papire i pažljivo prebacite krugove na pleh za pečenje.
Sve sastojke za nadev ukoliko treba iseckajte, pa spojte i promešajte. Na polovinu svakog kruga stavite po trećinu od ukupne smese i preklopite "čistom" polovinom, zatvorite i ukrasite viljuškom.
Umutite jaje i svaku kalconu premažite njim i pospite origranom i krupnom solju. Možete ih nožem malo zaseći kako bi se raširili mirisi.
Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumeni.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.