Zapečeni krompir sa tikvicama i paradajzom: Ručak koji štedi vreme
Sezona tikvica je u jeku, pa je lako spremiti ukusan i lagan ručak na bazi ovog povrća.
Recepata za jela od tikvica je mnogo, a mi vam predlažemo da isprobate zapečeni krompir sa tikvicama i paradajzom.
Ukoliko ste gurman, jelo možete da obogatite seckanom slaninicom - biće još ukusnije.
Sastojci:
- 3 veće tikvice
- 1 kg krompira
- 2 veća paradajza
- čaša pavlake
- 3 jajeta
- 150 g kačkavalja
- so, biber, suvi začin
- malo ulja
- 2 kašike griza
- 200 g slaninice (po želji)
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga isecite na kockice i skuvajte. Procedite ga, pospite solju, biberom i suvim začinom i ostavite da odstoji desetak minuta.
Oljuštite tikvice, isecite ih po dužini, posolite i ostavite da malo odstoje, pa ih ocedite od vode i ređajte u posudu koju ste prethodno premazali uljem i posuli grizom. Pripremljene tikvice podelite na dva dela - jedan deo stavite na dno posude, a drugi deo ostavite za pokrivanje ove musake od povrća.
Na sloj tikvica sipajte začinjeni krompir, kao i seckanu slaninicu ako ste odlučili da napravite gurmanski ručak, odozgo opet stavite tikvice, pa sve prelijte umućenim jajima sa pavlakom.
Operite paradajz, isecite ga na kolutove, pa ga poređajte preko tikvica i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na 200 stepeni.
Izvadite posudu iz rerne, posopite rendanim kačkavaljem, pa vratite u isključenu rernu da se kačkavalj rastopi.
Služite toplo sa sezonskom salatom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.