• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za savršeni letnji ručak: Rendane pohovane tikvice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz salatu ili umak po izboru, napravite obrok koju će svi da vole

  • 0
Pohovane rendane tikvice Foto: Shutterstock

Vruće vam je i mrzi vas da se predugo zadržavate u kuhinji zbog jednog ručka? Uz to vam se jede nešto hranjivo, slano i hrskavo, ali ne i previše teško i kalorično?

Sve razumemo.

Zato smo i pripremili savršen recept za ove letnje žege - rendane pohovane tikvice. Uz salatu ili umak po izboru, možda i malo sira, imate ručak ili večeru koju će svi da vole.

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 2 jaja
  • 4-5 kašika brašna
  • 100 g sitno seckane šunke i slanine
  • 1 kašika pavlake
  • malo praška za pecivo
  • po ukusu soli

Smesa za pohovanje: 

  • 2 jaja
  • 200 grama brašna
  • 200 grama prezli

Priprema

Tikvice operite i ogulite, a potom izrendajte i posolite po ukusu. Ostavite malo da odstoje.

Kada puste vodu, iscedite ih i prebacite u drugu posudu, zatim dodajte jaja, pavlaku, sitno sečenu šunku i slaninu, prašak za pecivo i brašno.

Sve dobro promešajte da se lepo sjedini u smesu. Ukoliko su previše vodenaste, dodajte još malo brašna.

Oblikujte ih u male štapiće i stavite na nekoliko minuta u zamrzivač da se stegnu.

U međuvremenu pripremite smesu za pohovanje. Pomešajte jaja, brašno i vodu u jednu posudu i sipajte prezle u drugu.

Stavite u tiganj ulje da se zagreje, izvadite tikvice iz friza i ubacite prvo u smesu za pohovanje, a potom uvaljajte u prezle i prebacite u vrelo ulje.

Okrećite ih dok ne porumene sa obe strane i vadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Poslućite uz salatu ili umak, ili lepe kriške (feta) sira.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti