![Pohovane rendane tikvice Pohovane rendane tikvice](https://xdn.tf.rs/2023/08/04/shutterstock2146798445-1-670x447.jpg)
Ideja za savršeni letnji ručak: Rendane pohovane tikvice
Vruće vam je i mrzi vas da se predugo zadržavate u kuhinji zbog jednog ručka? Uz to vam se jede nešto hranjivo, slano i hrskavo, ali ne i previše teško i kalorično?
Sve razumemo.
Zato smo i pripremili savršen recept za ove letnje žege - rendane pohovane tikvice. Uz salatu ili umak po izboru, možda i malo sira, imate ručak ili večeru koju će svi da vole.
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 2 jaja
- 4-5 kašika brašna
- 100 g sitno seckane šunke i slanine
- 1 kašika pavlake
- malo praška za pecivo
- po ukusu soli
Smesa za pohovanje:
- 2 jaja
- 200 grama brašna
- 200 grama prezli
Priprema
Tikvice operite i ogulite, a potom izrendajte i posolite po ukusu. Ostavite malo da odstoje.
Kada puste vodu, iscedite ih i prebacite u drugu posudu, zatim dodajte jaja, pavlaku, sitno sečenu šunku i slaninu, prašak za pecivo i brašno.
Sve dobro promešajte da se lepo sjedini u smesu. Ukoliko su previše vodenaste, dodajte još malo brašna.
Oblikujte ih u male štapiće i stavite na nekoliko minuta u zamrzivač da se stegnu.
U međuvremenu pripremite smesu za pohovanje. Pomešajte jaja, brašno i vodu u jednu posudu i sipajte prezle u drugu.
Stavite u tiganj ulje da se zagreje, izvadite tikvice iz friza i ubacite prvo u smesu za pohovanje, a potom uvaljajte u prezle i prebacite u vrelo ulje.
Okrećite ih dok ne porumene sa obe strane i vadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Poslućite uz salatu ili umak, ili lepe kriške (feta) sira.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.