Recept za kuvane đevreke, lepše od onih iz pekare: Ovako spremljeni dugo ostaju sveži

 
  • 0

Kad biraju pecivo, mnogi se opredeljuju za kuvani đevrek, specifično pripremljeno testo uvaljano u susam. Za razliku od običnog đevreka, onaj kuvani prolazi dodatnu termičku obradu, zbog čega mu je i tekstura drugačija.

Ukoliko ste ljubitelj kuvanog đevreka, a ne znate kako da ga napravite, donosimo vam provereni recept zahvaljujući kom će ovo pecivo biti lepše od onog iz pekare.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • kesica suvog kvasca
  • 3 kašike ulja
  • ravna kašičica soli
  • 8 kašika šećera
  • 150 ml vode
  • 150 g susama

Priprema:

Zagrejte vodu da se smlači, pa je skinite sa ringle, dodajte kvasac, kašiku šećera i malo brašna, pa razmutite i ostavite da odstoji par minuta. Aktivirani kvasac sipajte u brašno, dodajte so i ulje i umesite testo.

Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površnu, pa većom i manjom čašom vadite krugove od testa.

U veću šerpu sipajte preostalih sedam kašika šećera, pa rastapajte na tihoj vatri. Kad se šećer karamelizuje lagano sipajte litar vode i sve vreme mešajte da se šećer ne bi stvrdnuo na dnu šerpe. Kad ova voda provri, spuštajte đevreke i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Otprilike će svaki đevrek za tri minuta biti na površini šerpe.

Izvadite đevreke, uvaljajte ih u susam, pa ih ređajte na pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite đevreke u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.

Da bi đevreci što duže ostali sveži, posudu u kojoj ih čuvate prekrijte prozirnom folijom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo morate da probate: Recept za lagani voćni recept koji će vas rashladiti i zasladiti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti