• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kiflice sa sirom, mekane kao duša: Recept za pecivo koje će oduševiti sve

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obradujte ukućane ukusnim pecivom koje može dugo da stoji

  • 0
Kiflice Foto: Shutterstock

Iako kiflice sa sirom možemo da kupimo u svakoj pekari, domaćice znaju da od onih koje svojeručno naprave nema ništa ukusnije.

Recept za kiflice koji vam danas donosimo je više puta isproban i uvek smo se oduševili ukusom. Dodatni bonus je što mogu duže da stoje, a ipak ostaju sveže i mekane poput pamuka.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 40 g svežeg kvasca
  • 250 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • kašičica šećera
  • kašika soli
  • 4 jaja
  • 200 g sira
  • 100 g margarina
  • susam ili kim za posipanje (po želji)

Priprema:

Zagrejte mleko tek toliko da se smlači, pa ga skinite sa ringle, dodajte mu izmrvljen kvasac, šećer i malo brašna. Sve razmutite i ostavite pet minuta da se kvasac aktivira.

U veliku činiju sipajte ostatak brašna, dodajte mu aktivirani kvasac, a onda i ulje, dva žumanca i jedno celo jaje, kao i so, pa zamesite testo. Kad se sastojci dobro povežu, prekrijte testo krpom i ostavite da odstoji pola sata, odnosno dok se količinski ne udvostruči.

Dva belanca umutite sa sirom, pa stavite sa strane.

Testo podelite na tri loptice, pa svaku od njih razvaljajte oklagijom, isecite na osam delova, filujte sirom i uvijajte kiflice.

Na podmazan pleh ređajte kiflice, pa ih ostavite da odstoje još 15 minuta kako bi testo dodatno naraslo. Potom ih premažite umućenim jajetom, na svaku stavite kockicu margarina i po želji ih pospite kimom ili susamom.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni desetak minuta, pa onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti