Sataraš je ručak koji ne samo da se brzo i lako sprema, već je zdrav i ukusan.
Ipak, kako biste spremili nešto drugačiju verziju ovog jela, pokušajte da ovaj specijalitet pripremite u rerni. Sočno i ukusno, a tako jednostavno!
Sastojci:
- 4-5 mesnatih paprika somborki
- 3-4 većih paradajza
- 2-3 glavica crnog luka
- maslinovo ulje
- so
- mleveni biber
Priprema:
Operite paprike, a zatim ih očistite od semenki i isecite na četvrtine. Zatim, paradajz operite i isecite na kolutove.
Uzmite luk i isecite na sitnije komade.
Sve staviti u tepsiju koja može da se koristi za rernu, posolite i prelijte maslinovim uljem.
Pecite u zagrejanoj rerni dok povrće ne upije sok u kome se nalazi. S vremena na vreme promešajte povrće, kako ne bi zagorelo. Biber možete dodati kada sataraš bude gotov.
Uživajte u ovom specijalitetu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremili smo sataraš i bećarac: A kako ga vi spremate
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.