• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sataraš iz rerne: Jelo koje miriše na dom i tradiciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobro poznati ručak, na malo drugačiji način

  • 0
sataraš Foto: Shutterstock

Sataraš je ručak koji ne samo da se brzo i lako sprema, već je zdrav i ukusan.

Ipak, kako biste spremili nešto drugačiju verziju ovog jela, pokušajte da ovaj specijalitet pripremite u rerni. Sočno i ukusno, a tako jednostavno!

Sastojci:

  • 4-5 mesnatih paprika somborki
  • 3-4 većih paradajza
  • 2-3 glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • so
  • mleveni biber

Priprema:

Operite paprike, a zatim ih očistite od semenki i isecite na četvrtine. Zatim, paradajz operite i isecite na kolutove.

Uzmite luk i isecite na sitnije komade.

Sve staviti u tepsiju koja može da se koristi za rernu, posolite i prelijte maslinovim uljem.

Pecite u zagrejanoj rerni dok povrće ne upije sok u kome se nalazi. S vremena na vreme promešajte povrće, kako ne bi zagorelo. Biber možete dodati kada sataraš bude gotov.

Uživajte u ovom specijalitetu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spremili smo sataraš i bećarac: A kako ga vi spremate

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti