Domaćice se uveliko spremaju za zimnicu, pa razmišljaju šta će prvo početi i traže provereni recept.
Naravno, na spisku su ajvar, pinđur, turšija ali i ljutenica. Iako mnogima može delovati da je komplikovano, ipak to ne mora biti tako. Potrebno je da se naoružate strpljenjem, ali i da u pripremu unesete ljubav i pažnju.
Sastojci:
- 2,5 kg paradajza
- 6 ljutih papričica
- 2,5 kg paprike
- 2 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 1 list svežeg celera
- 250 ml ulja
- 250 ml sirćeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike soli
- biber po ukusu
Priprema:
Paradajz operite, zasecite na dnu u obliku krsta i stavite u činiju. U šerpu stavite vodu da se kuva, pa kad bude gotova, sklonite sa ringle i ubacite paradajz. Posle toga, kada se blanšita, skinite mu kožu i isecite ga na četvrtine i izblendajte.
Papriku operite, očistite od semenki, pa je isecite na kockice. Isto uradite i sa ljutim paprikama.
Sve pomenute sastojke stavite u keramičku posudu da se lepo krčka, dodavši im sitno naseckan beli luk, peršun, celer, sirće, so, biber, šećer i ulje. Promešajte sve, poklopite i stavite da se krčka oko sedam sati.
Posle tog vremena, gotovu ljutenicu sipajte u sterilisane tegle.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Neobičan izum užičkog kraja: U spremanje zimnice u pomoć pritekao zidarski alat
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Grof od sumadiju
Kojih bre 7 sati,si ti realna sestro???
Podelite komentar