Takitosi sa piletinom: Brzinska zakuska iz rerne

 
  • 0

Takitose možete da spremite i bez prženja u dubokom ulju. Možete ih ispeći i u rerni, ne brinite, imaće sjajan ukus.

Odlični su kao predjelo, a mogu super poslužiti i kao brzinski ručak ili večera za goste.

Meso je potrebno marinirati neko vreme, pre nego što ga posložite u tortilje.

Sastojci:

  • pakovanje tortilja
  • 400 g belog mesa
  • grčki jogurt
  • začinska paprika
  • limunov sok
  • so
  • biber

Priprema:

Piletinu najpre iseckajte na tračice, a u jednu posudu pomešajte nekoliko kašika grčkog jogurta, začinsku papruku, so, biber i  nacedite malo limuna. Meso neka stoji u toj marinadi dok vi sečete tortilje za dalju pripremu.

Izrežite tortilje na četiri dela, pa svaki namažite nekim omiljenim namazom. Onda dodajte parče mesa na svaku. Urolajte i poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite dok ne vidite da su dobile hrskavu, zlatnu koricu.

Služite uz vama omiljeni sos za umakanje.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti