Takitosi sa piletinom: Brzinska zakuska iz rerne
Takitose možete da spremite i bez prženja u dubokom ulju. Možete ih ispeći i u rerni, ne brinite, imaće sjajan ukus.
Odlični su kao predjelo, a mogu super poslužiti i kao brzinski ručak ili večera za goste.
Meso je potrebno marinirati neko vreme, pre nego što ga posložite u tortilje.
Sastojci:
- pakovanje tortilja
- 400 g belog mesa
- grčki jogurt
- začinska paprika
- limunov sok
- so
- biber
Priprema:
Piletinu najpre iseckajte na tračice, a u jednu posudu pomešajte nekoliko kašika grčkog jogurta, začinsku papruku, so, biber i nacedite malo limuna. Meso neka stoji u toj marinadi dok vi sečete tortilje za dalju pripremu.
Izrežite tortilje na četiri dela, pa svaki namažite nekim omiljenim namazom. Onda dodajte parče mesa na svaku. Urolajte i poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite dok ne vidite da su dobile hrskavu, zlatnu koricu.
Služite uz vama omiljeni sos za umakanje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.