• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Peglana paprika po srpskom receptu: Dopustite da vas osvoji ukus tradicionalne hrane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaćice se uveliko spremaju za pripremu zimnice, a ovo je jedan od najboljih izbora za vašu porodicu

  • 2
peglana paprika, paprika, zimnica Foto: Shutterstock/Lika Mostova

Polako dolazi period godine kome se najviše radujemo kada je hrana u pitanju.

Domaćice spremaju zimnicu proverenih recepata, pa se na slavskih trpezama koje nam slede mogu naći razne đakonije iskusnih kuvarica.

Po mnogima malo zaboravljena zimnica jeste peglana paprika. Onaj ko je proba neće ostati imun, a u nastavku se nalazi recept koji će i one manje iskusne dame u kuhinji umeti da naprave.

Sastojci:

  • 3 kg paprika
  • 1 šoljica soli
  • 5 šoljica ulja
  • 150 ml alkoholnog sirćeta
  • 1 kesica konzervansa
  • 2 čena belog luka
  • malo bibera
  • malo peršuna

Priprema:

Paprike dobro operite, očistite ih od peteljki i semenki, pa ređajte u veću posudu. Kako koji red poređate, pospite solju, alkoholnim sirćeom, uz malo konzervansa, ulja i kad sve potrošite, ostavite ih poklopljene nekoliko sati da odstoje.

Povremeno možete da ih promešate kako bi sva paprika upila svu tečnost.

Najbolje je da odaberete što veće tegle, dobro ih operite i sterilišite, pa ređajte papriku po papriku. Čenove belog luka očistite pa stavljajte između paprika, takođe i zrna bibera kao i seckani peršun.

Kada popunite tegle nalijte tečnosti u kojoj su stajale u činiji i dobro zatvorite tegle originalnim poklopcem i stavite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vodič za kiseljenje kupusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Boban Radul

    1. septembar 2023. | 11:38

    Pozbato mi je genijalno

    Podelite komentar

  • Boban Radul

    1. septembar 2023. | 11:40

    Poznato mi je, jeo sam - fantastično

    Podelite komentar